4 ΕΠΟΧΕΣ

Φυσιολάτρες από κάθε γωνιά του κόσμου επισκέπτονται τα Πιέρια Όρη, το βουνό των εννέα Μουσών, για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του βουνού. Περπατώντας κατά μήκος της κορυφογραμμής των Πιερίων και απολαμβάνοντας την θέα από ψηλά, η εμπειρία που ζει κανείς είναι απλώς αξέχαστη.

Από τα βορειοανατολικά αποκαλύπτεται η κοιλάδα στην οποία συναντώνται τέσσερεις μεγάλοι ποταμοί της κεντρικής Μακεδονίας (Αξιός, Αλιάκμονας, Γαλλικός και Λουδίας) ενώ από τα νοτιοδυτικά μπορείτε να θαυμάσετε την θέα της λίμνης Πολυφύτου. Αγναντεύοντας προς το νότο, μπορείτε απλά να σταθείτε με δέος καθώς παρουσιάζεται ο Όλυμπος μπροστά σας, σε όλο του το μεγαλείο. Οι διαδρομές και τα μονοπάτια της περιοχής είναι αρκετά καλά διατηρημένα με έναν μεγάλο αριθμό αυτών να διαθέτουν ειδική σήμανση για λόγους προσανατολισμού και ασφαλείας.

Η πλούσια ποικιλία βλάστησης φυλλοβόλων και κωνοφόρων δέντρων, καθώς και τα άφθονα ρέματα και τα ατελείωτα ρυάκια προσθέτουν μια αυθεντική νότα φυσικού κάλλους στην εμπειρία της εξερεύνησης και μια ισχυρή δόση καθαρής και πλούσιας σε οξυγόνο ατμόσφαιρας. Το πιο σημαντικό: η περιοχή είναι ιδανικό μέρος για εξερεύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κάθε εποχή έχει να προσφέρει τη δική της μοναδική αίσθηση και εμπειρία… ελάτε να τις αισθανθείτε!