Καλοσωρίσατε στο VAELA cultural Hotel, εμπνευσμένο από τη ζωή μου!

Tο όνομα VAELA που ήταν η ιδέα της κόρης μου Βανέσσα, προήλθε από τα αρχικά των ονομάτων, Βανέσσα (VA) Εύα (Ε) και Λαρίσσα (LA). Η κόρη μου Λαρίσσα συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του ξενοδοχείου, ενώ η κόρη μου Βανέσσα συμμετέχει και ουσιαστικά, αφού έχει αναλάβει μέχρι σήμερα την λειτουργία.

Είμαι ή Εύα....

Γεννήθηκα στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς, η μητέρα μου ήταν Βλάχα από τον Όλυμπο και ο πατέρας μου Πόντιος από την Θεσσαλονίκη.
Ταξίδευα σε διάφορα μέρη του κόσμου και σκέφτηκα να φέρω κάπου κοντά στον Όλυμπο τις εικόνες από την φύση που είχα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου.

Έτσι αποφάσισα να κάνω το κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου μία μικρή εξοχή από τις διάφορες χώρες που έζησα ή που αγάπησα.
Το αποτέλεσμα ήταν το VAELA cultural hotel, στο κάθε δωμάτιο του οποίου μπορεί ο επισκέπτης να ταξιδέψει και να αισθανθεί κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Το μέρος που επέλεξα είναι εκεί που συναντιέται το βουνό με τη θάλασσα στο παλιό Ελατοχώρι, πού βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ., με θέα τον μυθικό βουνό του Ολύμπου, τα Πιέρια όρη και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Το παλιό Ελατοχώρι είναι ένα πολύ όμορφο μέρος μέσα στη φύση, πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, βοτάνων και μανιταριών, με μικρούς καταρράκτες, ωραίες διαδρομές για πεζοπορία για όλους, για ποδηλασία, για βόλτες με τετράτροχες μηχανές.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, σε μία διαδρομή γεμάτη έλατα και επίσης είναι κοντά σε πολύ ωραία σημεία ενδιαφέροντος όπως την παγκοσμίου φήμης Βεργίνα, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, την λίμνη του Αλιάκμονα και το γεμάτο εκπλήξεις βουνό του Ολύμπου, αλλά και τις παραλίες του Θερμαϊκού. Είναι ακόμη σε κοντική απόσταση με μεγάλες πόλεις όπως η Κατερίνη, η Θεσσαλονίκη και η Βέροια.

Το χωριό του Ελατοχωρίου (τόσο το παλιό όσο και το νέο) είναι γεμάτο παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και μπαρ.

Για όσους πάλι επιθυμούν μόνο την μαγεία της φύσης και την γαλήνη που αυτή σου χαρίζει, υπάρχουν μέρη δίπλα στο ποτάμι, με θόλους που σχηματίζονται από τα δέντρα, το μοναδικό ελληνικό φως και τους ήχους της φύσης, περιβάλλον που ενδείκνυται για ιδανικούς διαλογισμούς.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στα μικρά ή και μεγάλα ταξιδάκια που σας δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη και πολύ μεράκι αλλά και σεβασμό στη φύση.

Με εκτίμηση
Vanessa - Eva - Larissa

keyboard_arrow_up
WHAT'S NEW